+31 878 704 512 

Wat is WiFi?

Meer dan deze omschrijving is het eigenlijk niet:

Wi-Fi is een certificatielabel ('logo') voor producten voor draadloze datanetwerken, die werken volgens de internationale standaard IEEE 802.11 (draadloos ethernet of wifi). Producten die volgens deze standaard werken maken gebruik van radiofrequenties in de 2,4GHz- en/of 5,0GHz-band die onder voorwaarden zonder licentie gebruikt mogen worden. De eisen voor dit logo worden vastgelegd door de Wi-Fi Alliance.
Bron WiKipedia.org https://nl.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi.Maar eigenlijk staat WiFi voor de meesten onder ons voor draadloos internet. Want daar gaat het allemaal om we willen verbonden zijn met het internet om informatie op te halen en te kunnen delen. En zeg nou zelf, zonder internet willen / kunnen we niet meer. Dus als er een probleem is met het internet dan is er paniek en krijg veelal het WiFi netwerk de schuld.

Slot opmerking:
Draadloze techniek of wel radio signalen is spelen met de natuurkundige wetten en principes. We zouden de grenzen daarvan graag willen verleggen, maar dat gaat niet lukken. Dus we zullen moeten leren omgaan met de onvermijdelijke beperkingen.

Over het Wi-Fi logo gebruik
Van de Wi-Fi Alliance is het niet toegestaan het kale Wi-Fi logo te gebruiken om aan te geven dat er een draadloos netwerk aanwezig is. Voor het gebruik van het officiële Wi-Fi logo moet je als fabrikant lid zijn van de Wi-Fi Alliance. Nu was er een uitzondering voor het Wi-Fi ZONE logo. Dat mag gebruikt worden door aanbieders van een draadloos netwerk zoals WiFi4Rent.
Maar wil je toch een rechten vrij Wi-Fi logo gebruiken ga dan naar de Wi-Fi Alliance website en download daar een logo naar keuze. http://www.wi-fi.org/who-we-are/our-brands

 

Ontstaan van WiFi4Rent

Als je jaren lang zelf actief bent in het organiseren van evenementen komt er een moment dat je op je evenementenlocatie net zo efficiënt wil kunnen werken als op kantoor. Destijds ging Herman van den Dungen op zoek naar oplossingen en kwam hij er achter dat er toen niets tijdelijk te huur was. Er waren toen zelfs maar weinig betaalbare oplossingen te koop. Herman ging niet wachten op verdere ontwikkelingen en ging voor eigengebruik aan de slag. Hij ging over tot aanschaf van zijn eigen ICT middelen. Dan komt er, uit een verrassende hoek, de vraag voor een tijdelijke straalverbinding. Helemaal verbaasd was hij niet dat er toch vraag naar is. En als het dan niet meer voor eigen gebruik is dan willen we er een factuur voor kunnen sturen. Zie hier de start van WiFi4Rent op 4 juli 2008 (Independence Day!). Tot op de dag van vandaag organiseert hij een eigen evenement (The VW Aircooled Event). Wat voor ons nog steeds de kraamkamer van (nieuwe) producten en diensten is. Hij kent de uitdagingen van een organisator en hij spreek de taal.

Doelstelling van WiFi4Rent

Ons doel is onze klanten te helpen met verbeteren van hun resultaten door tijdelijke inzet van onze ICT Diensten. Waarbij tijdelijk een korte periode (lees uren) of zelfs meerdere maanden kan zijn. Ons werk gebied is Europa met de nadruk op Nederland en België.

WiFi4Rent in de Media

Artikel die in de gedrukte media en/of online te vinden zijn:

EB Live Nieuws

08-01-2021
WiFi4Rent viert 12,5 jarig jubileum.

Voor het nieuwsbericht klik HIER

EB Live januari 2020

08-01-2020
Begin deze maand ontvingen abonnees het fysieke januarinummer van onze vakuitgave EB Live.
Verder zijn er in dit nummer maar liefst drie specials te vinden, die via de volgende link te lezen zijn op de homepage van EB Live:

  1. Connected Events
  2. Green Events
  3. Management & Agency

Voor het WiFi4Rent overal een betrouwbaar en stabiel netwerk artikel klik HIER

EB Live maart 2016

02-03-2016
Het nieuwe nummer van EB Live is deze week verschenen. In deze editie onder meer aandacht voor WiFi4Rent.
Voor het artikel klik HIER

WiFI4Rent: 'Een goed werkend netwerk is van veel factoren afhankelijk'

30-03-2015 Door: Edgar Kruize
WiFi4Rent is een pionier op het gebied van WiFi-verbindingen op tijdelijke locaties. Waarbij het bedrijf altijd realistisch blijft en de opdrachtgevers van helder advies voorziet.
Voor het artikel klik HIER

WiFi4Rent maakte eerste speelfilm met twitterregie mogelijk

16-08-2012 ...meegewerkt worden aan de productie van de promotiefilm voor de komende editie van het Nederlandse Film Festival. Omdat de set op een afgelegen plek was, zorgde WiFi4Rent voor een oplossing.

WiFi4Rent neemt Internetoplokatie.nl over

11-02-2011 PBMdiensten en WiFi4Rent.nl hebben de overname van Internetoplokatie.nl afgerond. Internetoplokatie.nl verhuurt tijdelijk toegang tot het internet op bijna elke lokatie in Nederland en is...
Voor het artikel klik HIER